ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Μαρίνα Αλίμου

Προνομιακά τοποθετημένο επί της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον Άλιμο, απέναντι από την Μαρίνα Αλίμου, την μεγαλύτερη μαρίνα σκαφών αναψυχής των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού, και με θέα στον Σαρωνικό Κόλπο, το Marina Alimos Hotel Apartments αποτελεί την ιδανική αφετηρία εξερεύνησης των αναρίθμητων αξιοθέατων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Αθήνας αλλά και στο κέντρο της πόλης. Ξεκινώντας από μια περιήγηση στο διεθνούς φήμης Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και συνεχίζοντας με κολύμπι στις γειτονικές παραλίες, εκδρομή στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ή μονοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά του Σαρωνικού. Το έμπειρο προσωπικό στην reception του Marina Alimos Hotel Apartments είναι έτοιμο να σας ενημερώσει για τις προσφερόμενες επιλογές και να σας συμβουλεύσει για τον καλύτερο τρόπο για να τις πραγματοποιήσετε.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΗΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Κλείστε θέση (hyperink στο https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-park-2019) για μια μοναδική ξενάγηση (διάρκεια 1 ώρα, καθημερινά στις 18:30-Kάθε Πέμπτη και στα αγγλικά) στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που πρόσφατα πήρε την πρώτη θέση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κήπων και αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο. Περιηγηθείτε σε έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από το Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης). Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος (hyperlink https://www.snfcc.org/xenagiseis-sto-parko) και τη χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ.

Αξιοθέατα και κρουζιέρες

Η μοναδική τοποθεσία του Marina Alimos Hotel Apartments, επί της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον Άλιμο, απέναντι από την Μαρίνα Αλίμου, την μεγαλύτερη μαρίνα σκαφών αναψυχής των Βαλκανίων, επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαύσουν ένα πλήθος συναρπαστικών δραστηριοτήτων. Ξεκινώντας από την άμεση πρόσβαση σε μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της πόλης που απλώνονται κυριολεκτικά στα πόδια σας, όπως η παραλία Εδέμ (ελεύθερη είσοδο, 700 μέτρα/ 1 στάση του τραμ μακριά) και η ιδιωτική πλαζ Αλίμου (1,5χλμ./ τρεις στάσεις του τραμ μακριά).
Στα κοντινά αξιοθέατα συμπεριλαμβάνονται επίσης το θερινό σινεμά Σινε Άλιμος που διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα, το Πάρκο Φλοίσβος (hyperlink στο https://parkoflisvos.gr/), εντός του οποίου βρίσκεται η μεγαλύτερη παιδική χαρά των Βαλκανίων, η κοσμοπολίτικη Μαρίνα Φλοίσβου (hyperlink http://www.flisvosmarina.com/el-gr/) και τo Άλσος Ναυτικής Παράδοσης (http://averof.mil.gr/parko-naftikis-paradosis/), εντός του οποίου βρίσκεται αγκυροβολημένο το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» και το μοναδικό ακριβές αντίγραφο Αθηναϊκής Τριήρους.
Αν και δικαίως όλοι οι προβολείς έχουν πέσει πάνω στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (hyperlink στο https://www.snfcc.org/episkepsi/xenagiseis), σε απόσταση μόλις 4,4χλμ από το Marina Alimos Hotel Apartments, εντός του οποίου στεγάζεται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρόκειται για έναν παγκοσμίου εμβέλειας πολυχώρο πολιτισμού, με δεκάδες δραστηριότητες σε καθημερινή βάση (από παραστάσεις και συναυλίες μέχρι δραστηριότητες στο Πάρκο), που αποτελεί νομοτελειακά την πρώτη στάση κάθε επισκέπτη πριν κατευθυνθεί στο κέντρο της Αθήνας (μόλις 7 χλμ από το Marina Alimos Hotel Apartments) για να επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο της, την Αρχαία Αγορά και όλα τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Οι επισκέπτες του Marina Alimos Hotel Apartments έχουν επίσης την επιλογή να εξερευνήσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα είτε περπατώντας, καθώς το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα στο Φάληρο και τον Άλιμο, είτε απευθυνόμενοι στην reception του ξενοδοχείου για να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Γλυφάδα, την Βουλιαγμένη και την Βάρκιζα με τελικό προορισμό το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Επιπλέον το έμπειρο προσωπικό στην reception του Marina Alimos Hotel Apartments μπορεί να σας ενημερώσει για τις μονοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά του Σαρωνικού, με βολικό σημείο αφετηρίας τις κοντινές μαρίνες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Όλα όσα μπορεί να κάνει ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Marina Alimos Hotel Apartments, που βρίσκεται προνομιακά τοποθετημένο επί της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον Άλιμο.